Художникът Владин Владев е носителят на Голямата награда на Асоциация „Булгарика” за принос в развитието на изкуствата и занаятите в България 2022г.

Когато застанеш пред специално изграденото ателие на Владин Владев в Морската градина по време на Международния панаир на занаятите и изкуствата и наблюдаваш как твори художника, не можеш да не усетиш неговата одухотвореност.


Владин Владев е роден на 31 март 1968 г. в гр. Варна. Дълги години е живял в Инсбрук Австрия. Работи в областта на експресивната живопис. Неговото изкуство е повлияно от историята на древни култури, видяни през погледа на модерния свят. Негови творби са собственост на частни галерии, музеи, колекционери от Австрия, Англия, Италия, Китай, Америка, Русия, Египет.


Носител на наградата на възпитаниците на Оксфорд за живопис на Биенале „Кинчано Терме” през 2013г.


Награда Първо място за ръководител на ученици на Международния пленер в гр. Несебър.


Много самостоятелни изложби в Пекин, Виена, Инсбрук, Австрия и в множество сборни изложби „Монзер галерия” в Копенхаген Дания, „Арт пийпъл Галери” Сан Франциско САЩ, „Арт Базел” Маями Флорида, „Виена Шоукейс” Виена Австрия, „Пекин Арт експо”, „Арт Грималди форум”, „Биенале Лондон” и др.


Наградата на Асоциация „Булгарика” за принос в развитието на българските занаяти и изкуства се връчва на Владин Владев за цялостното му творчество и за активната му работа с деца и млади хора.

Владин Владев и Веселина Савова- Председател на УС на СНЦ „Булгарика“
0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.