Варненските журналисти избраха победителя в Конкурса „Сувенири“

Иконата „Света Богородица с младенеца „Умиление”, изработена от Мила Тенева грабна приза за най-атрактивен сувенир в 20-тото юбилейно издание на  конкурса „Сувенири”, организиран в рамките на Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“.

Това обяви днес Веселина Савова – организатор на Панаира на занаятите и изкуствата „Булгарика” на пресконференция в Арт-салона на радио Варна, след като публично преброи събраните гласове.

От 1 до 18-ти август общо 82 авторски произведения бяха изложени в специално изградена сувенирна палата, разположена до Галерията „Къщата на майсторите“ на панаира.

Посетителите на изложението направиха анонимна селекция. Първите петнадесет сувенира, събрали най-много гласове бяха подредени на пресконференцията, където журналисти и оператори гласуваха. 
Варненските журналисти избраха за най-добър сувенир иконата изработена от Мила Тенева.

На второ място те класираха изящно гравирано кожено портмоне изработено от Росен Апостолов. Третото място бе за умален метален макет на подводница „Слава”, дело на варненеца Михаил Аврамов.

Мила Тенева и Михаил Аврамов,  който бе класиран на второ място, не са днес във Варна и пред журналистите застана Росен Апостолов.

Той се занимава с гравиране върху кожа едва от 9 месеца и е изненадан от успеха, който имат произведенията му. Благодарен е на учителя си Сергей Нескромни, който му е разкрил тайните на гравирането върху кожа.

Победителите ще получат грамоти за участие, а класиралият се на първо место  – парична награда в размер на 300 лв.

Те ще бъдат наградени на официалното закриване на 19-я Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика” на 21 август от 20.00 ч. на сцена „Раковина” .

Автор: Надежда Георгиева
Източник: vlastta.com

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.