Международният панаир на занаятите и изкуствата във Варна и неговата невероятна атмосфера са неразривно свързани с тъкачите.

Международният панаир на занаятите и изкуствата във Варна и неговата невероятна атмосфера са неразривно свързани с тъкачите. По традиция те са разпънали становете си още в началото на красивото изложение. Докато вървиш по алеята от Радио Варна към панаира, те грабват багрите на развените черги.

Изящни, с пищни цветове, слънчеви и пастелни, като гората или бурни, като морето. Колкото повече се приближаваш, толкова по-красиво става.

Варненската тъкаческа школа тук винаги се представя от усмихнатите Галя, Милена и Дарина и разбира се, Веселина Фесчиев. Той идва през август от китното Търново в родния си град Варна, защото тук са не само ученичките му, станали вече големи майсторки, тук е и радостта от лятото, красотата на морето и удоволствието да виждаш все повече хора желаещи, като теб да седнат на стана. Тук е шансът да срещнеш стари приятели и нови почитатели, защото Варна приютява всички тях.

Чергите, паната, тъканите художествени творби образуват малък площад в сърцето на Морската градина. И за всеки има цвят, дъх и дори музика изтъкана от талантливите ръце на големите тъкачи. Ако минеш от там сутрин, сред все още събуждащият се град и седнеш на пейката да пиеш кафе, гледайки работещите сръчни ръце, със сигурност ще ти се прииска да дойдеш и вечер, когато понякога неочаквано засвирва музика и тъкачите стават от становете. Танцуват красиви български хора, прекрасно танго, салса или гръцко сиртаки. Винаги има кавалери за дамите и присъединяващи се минувачи.

Красиво и весело. Това е атмосферата на Международния панаир на занаятите и изкуствата, който от 1 до 21 август всяка година ви очаква в Морската градина на Варна.

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.