Сюрреалистични aртисти- Майкъл Алфано

Американският скулптор Майкъл Алфано скулптурира повече от петнадесет години. Той е роден в Ню Йорк, живее и работи в Хопкинтън, Масачузетс. Основнo влияние върху творчеството му са оказали Салвадор Дали, Джо Дейвидсън и Жан-Антоан Худон, както и източната философия и литература. Първоначално учи в Лигата на студентите по изкуствата в Ню Йорк, като акцентът е върху скулптура в натурален размер от модела. След, което продължава образованието си в Бостънския университет.

Сюрреалистичните творби включват елемента на изненадата и неочакваните съпоставки; въпреки това много сюрреалисти смятат произведенията си за израз най-напред на философията на движението, а самите произведения единствено за неин артефакт.

Водачът им Андре Бретон е категоричен, че Сюрреализмът е преди всичко революционно движение.Терминът „Сюрреализъм“ е въведен от Гийом Аполинер. Сюрреализмът се развива от дадаистите от времето на Първата световна война и италианските метафизични художници от началото на века. Най-важният му център е Париж. Основите на движението са положени през 1924 г., когато Бретон публикува първия „Манифест на Сюрреализма“ („Manifeste du surrealisme“), в който изразява убеждението, че рационалното мислене потиска творческите сили и въображението и се отразява негативно на артистичното изразяване.

След 20-те години Сюрреализмът се разпространява по целия свят.

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.