С Кулинарна изложба бе закрит 20-ят Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”

Лиляна Савова, член на Управителния съвет  на Асоциация „Булгарика”:

„Добре дошли на нашата Кулинарна изложба по случай закриването на 20-ти юбилеен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”. Благодаря ви, че ни уважихте и ще споделите с нас този миг. Така нашето официално закриване ще бъде съпътствано и с представянето на този вкусен занаят.“

След като благодари на партньорите на Панаира, Лиляна Савова  покани на сцената г-жа Веселина Савова, по чиято идея се организира най-голямото арт-изложение в България

Веселина Савова- председател на Управителния съвет на Асоциация „Булгарика”:
„Добър вечер на всички. Благодаря ви, че сте с нас и заедно ще закрием 20-я Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”. 20 години са един много сериозен период от време, в който за организацията на това изложение работеха много хора, един сериозен екип. Затова искам да благодаря и на всички тях, които са с нас тази вечер.“

Лиляна Савова:
„Асоциация „Булгарика” е една от малкото културни институции в България, която е член на Световната фестивална асоциация. През тази година президент на Световната фестивална асоциация е българин и той е тук сред нас. За мен е удоволствие да дам думата на г-н Доно Цветков.”

Доно Цветков, зам.-председател на Световната фестивална асоциация:

„Добър вечер на всички. Имам удоволствието да поздравя Лиляна и Веселина Савови, във връзка с този прекрасен юбилей и за това, че събират емблематичните кадри във Варна на този прекрасен панаир.  Те оцеляха на базата на всякакви икономически, политически и други влияния, те продължиха със своите културни прояви. От името на Световната фестивална асоциация искам да връча тази почетна награда.”

По време на церемонията бяха наградени победителите в конкурсите „Уникати“  „Сувенири“, и „Млади автори”. Те получиха диплом, плакет на Асоциация“Булгарика“, а класиралите се на първите места- и парични награди.

Омана Кацарска, победител в конкурса за „Млади автори”, направление „Живопис и графика”:
„Аз много Ви благодаря, че давате възможност на младите автори да се изявяват и че ги подкрепяте.”

Филип Филипов, победител в конкурса за „Млади автори”, направление „Скулптура”с каменна скулптура „Паисий“:
„Изключително съм щастлив. Благодаря на организаторите за възможността да участвам и за всичко, което правят за нас, младите.”

Борислав Коруджиков, победител в конкурса „Уникати” със стъклена скулптура „Богородица:
„Тази парична награда, която получавам, ще вложа в следващата си творба, която ще покажа догодина на конкурса. Благодаря също така на всички, които ме подкрепят и на тези, които не ме подкрепят, защото ми дават сила. Изкуството на стъклото е вълшебство и се надявам, че младите автори, които работят в тази сфера, ще го наложат и някой ден ще бъде едно от най-висшите изкуства в нашата страна, не само в западните страни.”

Мария Милева, победител в конкурса „Сувенири”със своето „Семейство кукли“:
„Много благодаря на организаторите за тази голяма награда. Благодаря и на всички, които бяха до мен през последните 6 месеца, през които работих много. Искам от сърце да благодаря и на един специален човек, който непрекъснато ме подкрепяше, сритваше ме, когато бях на път да се откажа. Няма да споменавам имена, той си знае кой. Благодаря отново за това, че ме оценихте.”

Лиляна Савова:
„В рамките на тазгодишната церемония по закриването на нашия 20-ти юбилеен панаир, представяме и кулинарния занаят и занаята на винопроизводството. Кулинарната изложба се организира съвместно с Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт. За мен беше истинско удоволствие да работя в тясно сътрудничество с техния екип последните няколко месеца. След като ви дадем възможност да опитате ястията, ще ви подскажа, че ни предстои един много интересен конкурс, с едно страхотно име, който се казва „Първо снимай, после яж”. Това е фото конкурс за най-добра снимка на храна. При нас е и журито, което е оценило тези снимки. В рамките на нашата кулинарна изложба, ще бъдат наградени и победителите в конкурса, а сега нека се насладим на прекрасните ястия и напитки.”

Приятната вечер продължи с хубава музика, докато гостите се  наслаждаваха на вкусните кулинарни шедьоври, хубавото „елитно“ вино, както и „жива” бира.

Участници в кулинарната изложба бяха: Институт по Кулинарни Изкуства към Висше Училище по Мениджмънт, Бистро Европа, Кафе Оле, Лагард, Старият чинар, Камелия, ЦБА, Изба Варна, Авери Биър, Изба „Пещера“, Натурална минерална вода „Водица“.

XX МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР НА ЗАНАЯТИТЕ И ИЗКУСТВАТА „БУЛГАРИКА“ се организира от Асоциация „Булгарика“ със съдействието на: Община Варна; BTV; National Geographic България; Център за медиация и обучение на медиатори „Итера“, Строителна компания „Каргон“, Vlastta.com, Ливеа Медиа Груп, Zona-news.com, Zona-zdrave.com, БНТ, Градски транспорт- Варна, Travel TV, Сънрайз мюзик, Телевизия „Черно море“, Топ принт, Nakratko.bg, Dariknews.bg, Bulgariautre.bg, Chernomore.bg, Рекламна агенция „Протема“, Институт по Кулинарни Изкуства към Висше Училище по Мениджмънт, Сатис България, Рекламен център „Рич“.

vlastta.com

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.