Млади творци от цялата страна на възраст до 35 години ще могат да се изявят на 19-тото издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”

Стремейки се да съхраняваме и популяризираме уникалната българска култура и творчество, и откривайки основния начин за това – чрез младите автори на България, през тази година Асоциация „Булгарика“ отново организира конкурс за млади автори.

Той е част от най-голямото арт изложение в България – Международния панаир на занаятите и изкуствата, което по традиция се провежда от 1 до 21 август в Морската градина на Варна.

Младите творци могат да се изявят в две направления:

  1. Живопис и графика;
  2. Скулптура.

Организацията на конкурса предвижда до13 юли 2015 г. да бъдат подавани заявления за участие. Към заявлението всеки автор трябва да приложи автобиография и снимки на минимум 3 свои произведения.

Одобрените от първи етап автори, следва да представят оригиналите на произведенията, с които са участвали в етап I не по-късно от 05 август 2015г.Те ще бъдат включени в сборна изложба.

На 11 август, броени дни след старта на самия панаир, жури ще определи класираните на първо, второ и трето място автори в посочените направления и ще обяви победителите в конкурса.

На същия ден, от 18:30 ч. ще бъде открита сборната изложба на номинираните в конкурса, а от 19:00 ч. ще се състои официалното награждаване на победителите в конкурса, в посочените направления.

Тази година най-добрите творци във всяко от направленията ще получат парична награда в размер на 250 евро. Освен нея, за победителите се предвиждат: Представяне на автора на пресконференция; Публикуване на PR материали за автора в избрани медийни партньори; Участие в сборната изложба, организирана в рамките на Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”.

Класиралите се на второ място ще получат:Диплом; Представяне на автора на пресконференция; Публикуване на PR материали за автора в избрани медийни партньори; Участие в сборната изложба, организирана в рамките на Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”.

За класираните на трето място се предвижда:Диплом; Представяне на автора на пресконференция; Участие в сборната изложба, организирана в рамките на Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”;

Всички автори, номинирани в конкурса за млади автори /преминали в етап II/ получават грамота и право на участие в сборната изложба.

За повече информация:
Асоциация „Булгарика“
Асоциация за съхранение и развитие на българското изкуство

адрес: гр.Варна, ул. „Славянска“ 12
е-mail: contact@artfair-bg.com

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.