Международна изложба на художници от България, САЩ, Русия, Германия, Румъния, Корея, Франция, Англия и Словения

От 2 до 21 Август гостите на Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“ ще могат да посетят Международна изложба на художници от България, САЩ, Русия, Германия, Румъния, Корея, Франция, Англия и Словения, участвали в Международния пленер за изящни изкуства „Булгарика“.

Техните картини ще бъдат изложени в Галерия „Къщата на майсторите“на територията на Панаира, всеки ден от 14:00 ч. до 22:00 ч.

Изявените художници са участници в  Международния пленер на изящните изкуства „Булгарика“, който няколко години събира във Варна автори от целия свят с изключителен принос в сферата на изящните изкуства.

Дългогодишни участници в пленера са автори като: проф. Вячеслав Бабияк- Русия,  Сергей Бендер- Великобритания, Екатерина Евдокимова- Великобритания, Проф. Дъглас Стубер- САЩ, Куанг Сук Парк- Корея, Георге Андрееску- Румъния, Жана Андрееску- Румъния, Весела Познер- Германия, Фридрих Зутер- Германия, Барбара Зутер- Германия, Марияне Гелен- Германия, Соня Рускоф- Германия, Луиза Кала- Румъния, Николай Русев- България, Венцислав Марков- България, Марина Варенцова- България и много други автори със световни постижения.

Проф.Бабияк:  „Изкуството сближава хората от различни държави и въпреки икономическите, политическите кризи изкуството носи добрина и красота. Изкуството сближава хората и докосва сърцата. Човек вижда красотата на природата и красотата на душата. Този Пленер също обединява хора от различни страни. Има художници както от България, така и от Русия, Румъния, САЩ, Корея, Германия и други. Чрез изкуството светът се обединява, хората се сближават. И аз вярвам в бъдещето на изкуството, вярвам в бъдещето на България и вярвам, че „Марица винаги ще шуми.“

Фридрих Зутер: „Много съм радостен за погледа върху красотата и историята на България. Една държава, която до този момент ни беше чужда, която лично в моите представи беше част от далечния изток. А се оказа, че тя е по-древна от Италия. Не Италия, България е сърцето на Европа.“

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.