Международен ден на балета 29 октомври.

Българската опера за първи път ще се включи в отбелязването на Световния ден на балета 29 октомври. Инициативата започва през 2014 г., като представя най-добрите балетни трупи от цял свят и дава възможност на зрители от всяка точка на света да бъдат част от репетиции на живо, интервюта с артисти и всичко най-интересно зад кулисите. Тази година акцентът ще бъде как пандемията от КОВИД-19 повлиява на балетното изкуството, как различните трупи постепенно се връщат към нормалния ритъм на репетиции и към представления пред публика.

Изданието ще се излъчва през целия ден, като има специално изготвена програма на всички участници. Домакини на събитието са Австралийският балет Мелбърн, Балетът на Болшой театър и Балетът на Кралската опера в Лондон. Миналогодишното издание на World Ballet Day е едно от най-успешните събития през годините – достига до 315 милиона потребители на социални мрежи от целия свят.

Тази година Софийската опера ще излъчи на живо участието си през официалната фейсбук страница и ютюб канал на театъра, началото е 16 ч. българско време. Компанията-домакин на региона, към която Софийската опера и балет е включена, е Royal Opera House в Лондон.      

Постиженията на Софийската опера и балет отдавна са забелязани от световната публика и специализираната преса. Нашата цел е да вървим успешно напред, въпреки предизвикателствата на времето. Софийската опера и балет се нуждае от личната подкрепа на своята публика, заявяват от трупата.

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.