Почетният консул на Италия за Варна и Бургас Антонио Таркуинио ще се представи като автор на 19-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“

От 14 години италианецът живее в България.

Г-н Таркуинио е експерт по конструиране и индустриален монтаж и работи за Девня Цимент – Gruppo Italcementi на длъжност Мениджър  „Инвестиции” в отдел „Развитие и модернизация”. Работил е за развитието на проекта i.light, който е в процес на патентоване с изобретател именно Антонио Таркуинио.

Три последователни мандата между 2003 и 2012 г-н Таркуинио е бил Съветник къмИталианския Консултативен Комитет на Предприемачите в България.Бил е и Вице Президент на Асоциацията на италианските предприемачи в България.

Антонио Таркуинио отделя специално внимание на иновациите и ги включва във финалните продукти. Присъствал е на редица представяния на иновационни продукти и проекти, като едно от тях е било организирано от Италианския културен институт, в рамките на тринадесетата седмица на Италианската Култура по Света на тема „ Италия на иновациите и на откритията“ под патронажа на Президента на Италианската Република.

Антонио Таркуинио е бил удостоен с титлата Почетен Гражданин на неговия роден град, а съвсем скоро той бе награден със „ Звезда за Заслуга за Труд” със степен „Магистър на Труда” от италианския посланик.

Медалът „Звезда за Заслуга за Труд” се връчва на хора, които са се отличили със специални заслуги за патриотизъм, трудолюбие и почтеност.

Г-н Таркуинио проявява завиден интерес към всички научни и математически дейности, както и към тези в областта на културата като цяло.

Тази година италианският консул за Варна и Бургас ще вземе участие в най-голямото арт изложение в България – Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”, който ще се проведе от 1 до 21 август в Морската градина на Варна.

На специално отредено място, ще бъде разположено италианско бунгало, в което г-н Антонио Таркуинио ще се представи в качеството си на автор.

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.