ИЗЛОЖБА „НАДЕЖДА“

На 14. 08. 2013 г. във Фестивален и конгресен център-Варна бе открита изложба-живопис „Надежда” организирана от Асоциация „Булгарика“ и Агенция за социално развитие „Вижън” в рамките на Международния панаир на занаятите и изкуствата.

Изложбата включваше творби на участници от Творческа къща „Вижън Арт“ – 12 автора и 30 творби. Проведе се и конкурс, чиито награди бяха откупки на творбите.

Във фоайето на Фестивален и конгресен център бяха изложени и творби на професионални художници, партньори на творческата къща от гр. Варна.

Организаторите споделиха, че тази година инициативата е посветена, както по традиция на деня на Варна, така и на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата – 2019 г.

Младен Костадинов: „Тази година в конкурса се включиха автори не само от Варна, но и от други градове. Конкурсът е насочен към творци с увреждания. Но не това е най-важното, ние не делим хората на категории. И затова решихме в този конкурс да има известни творци и така всички ще се почувстват значими и достойни творци”.

Конкурсът бе спечелен от Паруш Парушев. Второто място грабна Виолета Бойчева, с картина посветена на нейният учител Милан Иванов. Третото място бе за Татяна Ганева.

Всички останали участници получиха сертификати за участие.

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.