„Афродита“- Шедьовър на родения през ноември 1825 г. Уилям Адолф Бугеро

„Афродита“-. Шедьовър на Уилям Адолф Бугро (William Adolphe Bouguereau)-1825/1905. От много експерти, считан за най-добрия женски портрет в историята на живописта.

Уилям Адолф Бугеро е роден в Ла Рошел, Франция на 30 ноември 1825 г. в семейство на търговци на вино и зехтин. В началото изглежда, че съдбата е предопределила за Уилям да се включи в семейния бизнес, но тогава се намесва чичо му Южен, който го обучава на класически и библейски дисциплини и успява да го изпрати във висше училище. Бугеро показва артистичен талант още от малък. Клиент убеждава баща му да го изпрати в Училището по изящни изкуства в Бардо, където Уилям печели първа награда за фигуративно рисуване за своята картина на Свети Рох.

Бугеро е заклет традиционалист, чиито реалистични рисунки, често примесени с митологическа тематика, са модерна интерпретация на класически обекти със силен акцент върху женското тяло. Макар да създава идеализиран свят, Бугеро съживява своите богини, нимфи, овчарки и мадони по начин, който се харесва особено на висшата класа по неговото време.

Бугеро използва традиционни методи за създаването на рисунка, включително детайлни щрихи с молив и с маслени бои, а тези внимателни начини на рисуване създават изключително задоволяващ и точен образ на човешката форма. Изобразените от него ръце, кожа и крака са изумително изящни.

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.