Откриха най- голямото арт изложение в България- Международния панаир на занаятите и изкуствата “Булгарика”.

С концерт- спектакъл на Ария България, Ансамбъл „Варна“ и дуетът Мария и Боян тържествено бе открит 23-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата “Булгарика”.

Водещият на официалното откриване даде думата на Георги Венин- представител на Община Варна, който от името на Кмета на Община Варна поздрави присъстващите.

След това думата бе дадена на Веселина Савова- Председател на Асоциация „Булгарика“, по чиято идея се организира панаира.

Международният панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“ се провежда ежегодно, от 1 до 21 август в Морската градина на Варна.

За 23 години във Варна са представени стотици български автори. От тук е тръгнало създаването и развитието на съвременни занаятчийски школи.

Съчетаващ в себе си традициите и съвремието в изкуството, Международният Панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“, е място за изява на едни от най-добрите автори в областта на изящното и приложно изкуство, художествените занаяти, музиката.

Организатор на събитието е Асоциация „Булгарика“ чиято мисия е съхранението и развитието на българските занаяти и изкуства. Асоциация „Булгарика“ реализира културни проекти близо 25 години.

След официалната част на откриването, прозвуча химна на България. След което беше изпълнен и химна на панаира- Боянският майстор, който беше изпят от Мария Димитрова от Ария България.

След това, концертът продължи с изпълненията на Ария България, Ансамбъл Варна и дуетът Мария и Боян.

Международният Панаир на занаятите и изкуствата се организира със съдействието на: Асоциация „Булгарика“, Община Варна, чрез Фонд „Култура“, Институт „Итера“, Камара на медиаторите в България, Строителна компания „Каргон“, Телевизия „Сънрайз“, Градски транспорт, Електронни издания: Vlastta.com, Zona-news.com, Zona-zdrave.com, Novavarna.net, Petel.bg, Nakratko.bg.

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.