Комедията на сезона „Капаро за трима“ гостува във Варна на 6 Октомври от 19.30 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна

Освен че е една от най-успешните комедии на столичната сцена, „Капаро за трима“ е и сред номинираните за Наградите „Аскеер” за съвременна българска драматургия.

„Капаро за трима“ е по идея на актьорите Захари Танев, Асен Кукушев и Дули Дулев.

Автор на сценария и режисурата е финалистът от предаването „Ръкописът“ на БНТ Пламен Глогов.

Освен че е една от най-успешните комедии на столичната сцена, „Капаро за трима“ е и сред номинираните за Наградите „Аскеер” за съвременна българска драматургия, получила оценка от журито в състав от известни културолози, режисьори, писатели, драматурзи и театроведи.

Сюжетната линия разказва за безработен бизнесмен (Асен Кукушев), упорит боксьор без слава (Дули Дулев) и народен билколечител (Захари Танев), които стават жертви на имотна измама, като са принудени да съжителстват заедно в апартамент- бивш психиатричен кабинет, докато се опитват да се справят с подлия хазяин (Станислав Пеев), бившата му жена (Ева Демирева), агресивния домоуправител- поет-багерист (Константин Лунгов) и кокетната съседка- непрактикуващ нотариус (Полина Маркова).

Спектакълът е изключително динамичен и може да се дефинира в жанра ситуационна комедия. Представлява принудително събиране на три уникални характера на едно място, които са подведени от имотна измама и трябва да живеят заедно известно време. Всеки един от тях постепенно се разкрива, като образ, като проблематика, като вътрешни стремежи и се оказва, че колкото и различни да изглеждат, имат много допирни точки. Точно това им помага да намерят комуникация помежду си и да действат заедно.

Всичко това е представено с един много динамичен, активен диалог между персонажите, с много действия, с много обрати.

“Това е една много българска, много лична постановка, свързана с нашия бит, с нашата психология. Вярвам, че всеки зрител ще намери допирни точки с героите и със ситуациите, в които те се намират.“, споделя режисьорът на спектакъла Пламен Глогов.

Много от хората, които са гледали „Капаро за трима“, искат отново да видят постановката.

Ето какво казва Захари Танев за този голям интерес от страна на публиката:

„Работим различно. Когато хората, които обичат театъра, дойдат на наша постановка и тя им хареса, идват пак. Нашата идея е на нас също да ни е интересно всеки път. Стараем се да вкарваме нови неща, да импровизираме, дори да разнообразяваме самия сюжет.

Очакваме с нетърпение да се срещнем с варненци. Обещаваме едно наистина страхотно преживяване. Гарантираме, че всички ще си тръгнат с усмивки на лица! “

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.