Когато хубавите спомени раждат мечти

Закриха 25-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”. Двадесет дни в Морската градина на Варна работеха едни от най-добрите български автори дърворезбари, тъкачи, майстори на кожена пластика, на рисувана коприна и стъкло, иконописци, керамици… И разбира се, художници.

В Галерия „Къщата на майсторите” специално изградена на панаира можеха да се видят творбите на художници от Русия, САЩ, Корея, Румъния, Франция, Германия Армения, Англия и България. Едни от най-добрите варненски художници работеха на място в специално изградените за тях ателиета. Красиво!

При закриването на панаира Веселина Савова, по чиято идея се реализира това събитие, сподели с присъстващите своята лека носталгия, че юбилейния панаир приключва, но и своята радост, че вече е стартирала организацията на 26  Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“.

Преди концерта на младите изпълнители от класа на Мила Маврова, бяха връчени и големите награди в юбилейното издание.

С диплом и парична награда бяха наградени победителите в Конкурса”Сувенири”, който е голямо събитие в програмата на панаира.

След гласуване от публиката и номиниране на първите петнадесет сувенира от общо 209, професионалното жури определи победителите.

Първо място – Цветан Панайотов, второ място –Борислав Коруджиков и трето място- Силвия Йонкова.

Веселина Савова обяви и носителят на голямата награда на Асоциация „Булгарика” за принос в съхранението на българските изкуства и занаяти – вълшебникът на пластики от стъкло – Борислав Коруджиков.

След концерта организаторите изненадаха участниците с още нещо. Те обиколиха цялото изложение, като поднесоха на всички малки тортички за 25-тия рожден ден. Опакована стилно, украсена с емблемата на панаира вкусната изненада зарадва всички.

Авторите се разделяха, но не с тъга, а с танци. Съвсем импровизирано пред галерията и пред тъкачите някой пусна хубава българска музика. Заизвиха се хора. Включиха се и минувачите.

Майсторите започнаха да прибират. И докато правеха това вече се говореше за 26-тия панаир. Правеха се планове, дори възникваха идеи за включване в програмата на панаира.

Хубавите спомени раждат мечти!

0
    0
    Количка
    Количката е празна.Върнете се към магазина.